2021 AĞUSTOS AYI 10/1 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KARARLARI!
T.C.
MARMARA BELEDİYE BAŞKANLIĞI
MECLİS KARARI

MARMARA BELEDİYESİ
|
Karar Tarihi: 02/08/2021
Karar No: 10/1
|
BELEDİYE BAŞKANI :
|
Süleyman AKSOY
|
ÜYELER :
|
Ediz ÖZTÜRK, Hasan ÇAMUR, Recep Ali AYAZ,
Hüseyin GEÇGİN, Fatih BAŞIDİNÇ,
|
BULUNMAYANLAR :
|
Mirze TEMEL, Şahin ALAGAŞ, Cemal AKSOY, Erhan UZUNER
|
2021 yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısının 10. Birleşiminin 1.oturumudur.
5393 sayılı Belediye Kanunun 20-21. maddelerine istinaden Belediye Başkanlığınca Belediye Meclis üyelerine çıkarılan 29.07.2021 gün ve E-44357730-105.04-1388 sayılı gündemdeki konuları görüşüp karara bağlamak üzere 02.08.2021 Pazartesi günü saat: 14.00’da Belediye hizmet binasında toplanılmıştır. Başkan tarafından ad okunarak yoklama yapıldı. Başkan tarafından ad okunarak yoklama yapıldı.
Üyelerden Mirze TEMEL, Şahin ALAGAŞ, Cemal AKSOY, Erhan UZUNER’in toplantıya katılmadığı ve mazeret bildirdiği görülerek, yapılan oylama sonucu Mirze TEMEL, Şahin ALAGAŞ, Cemal AKSOY, Erhan UZUNER’in toplantıda mazeretli sayılmasına oy birliği ile karar verildi. Çoğunluğun sağlandığı tespit edilerek, bir önceki birleşimde alınan kararlara ilişkin tutanak incelendi. Söz isteyen olup, olmadığını sordu. Söz isteyen olmadı. Maddi hata bulunmadığı anlaşıldı.
Başkan saygı duruşu ve istiklal marşına üyelerimizi davet etti. İstiklal Marşına müteakip Başkan toplantıyı açıyorum dedi. Toplantı halka açık ve canlı olarak yapıldı. Toplantı açıldı. Gündem maddelerine başlanmadan önce Başkan; Ülkemizde yaşanan yangın felaketi için; Rabbim, yangınların kontrol altına alınmasında çalışan kahramanlarımıza güç kuvvet versin. Dualarımız Yeşil Vatan'a sahip çıkan Ormanın Kahramanları ile… Yangınlar müdahale ederken şehit olan görevlilerimize Allahtan rahmet diliyoruz dedi.
Gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı.
KARAR NO: 57. İlçemiz Abroz Mahallesi 1-1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı ve plan açıklama raporunun görüşülmesi hakkında idi. Başkan gündem maddesini oylamaya sundu. Yapılan oylama sonucu gündem maddesinin kanun gereği imar komisyonuna havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.
KARAR NO: 58. 5393 sayılı Belediye Kanununun 18-e maddesine göre; % 100 hissesi Belediyemize ait olan Martok Turizm Madencilik Sanayi Ticaret A.Ş.’nin sermaye ihtiyacından dolayı yapacağı Olağan ya da Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında kabul edilmesi halinde, ilgili şirketteki Belediye sermayemizin 4.351.869,09 TL ayni olmak üzere arttırılması hususunun görüşülmesi hakkında idi. Martok Turizm Madencilik Sanayi Ticaret A.Ş yönetim kurulu üyesi Murat ÜNLÜ konu hakkında açıklama yapmak üzere söz aldı. 5393 sayılı Belediye Kanununun 18-e maddesine göre %100 hissesi Belediyemize ait olan sonra Martok Turizm Madencilik Sanayi Ticaret A.Ş'nin sermaye ihtiyacından dolayı yapacağı Olağan ya da Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında kabul edilmesi halinde, ilgili şirketteki Belediye Sermayemizin 4.351.869,09 ₺ ayni olarak artırılmasına;
Türk Ticaret Kanununa göre T.C. Marmara Asliye Hukuk Mahkemesinin (Asliye Ticaret Mahkemesi Sıfatıyla) 02.07.2021 tarih ve 2021/40 sayılı kararıyla ayni sermaye artırımına konu olan 2 adet taşınmazın Belediyeye ait olan kısımlarının toplamda 4.351.869,09 ₺ olduğu tespit edilmiştir. Sermaye artırımının tescil ve ilanından sonra Martok Turizm Madencilik Sanayi Ticaret A.Ş'ye tapu devrinin yapılmasına oybirliğiyle karar verilmiştir.
SIRA NO
|
İLİ
|
İLÇESİ
|
MAHALLE
|
MEVKİİ
|
ADA
|
PARSEL
|
YÜZÖLÇÜMÜ
(M²)
|
DEĞERİ
|
BELEDİYE HİSSE ORANI
|
BELEDİYEYE AİT YÜZÖLÇÜMÜ
|
BELEDİYEYE AİT DEĞER
|
1
|
BALIKESİR
|
MARMARA
|
SARAYLAR
|
MERKEZ
|
200
|
5
|
6.060,35
|
2.196.369,09
|
%100
|
6.060,35
|
2.196.369,09
|
2
|
BALIKESİR
|
MARMARA
|
DENİZ
|
KÖYİÇİ
|
|
8348
|
479,00
|
2.155.500,00
|
%100
|
479,00
|
2.155.500,00
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6.539,35
|
4.351.869,09
|
Başkan Gündemde görüşülecek başka konu bulunmadığından Ağustos Olağan toplantısının sona erdiğini yüksek sesle salonda hazır bulunan üyelere ilan etti.
Başkan tüm üyelere toplantıya katıldıkları için teşekkür etti ve toplantıyı kapatıyorum dedi 02.08.2021, Saat: 16.00
MECLİS BAŞKANI KÂTİP Y.KÂTİP
Süleyman AKSOY Ediz ÖZTÜRK Recep Ali AYAZ
|